Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
8929 Postów
Maniak
thomasoslo2 napisał:
o jakich grzybach mowa halloO normalnych... takich podobnych do polskich prawdziwków...kurek...maślaków... podgrzybków ...tylko większych i bardziej pachnących ...
Jeżeli Tobie , chodzi zaś o "TE GRZYBY" ....to i owszem też bywają na terytorium Tego Norge kraju ... jednak w jakich rejonach ...to trudno Mi coś na ten temat powiedzieć ... nie kręcą mnie te tematy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
a ja bym chciała wiedzieć jakie grzyby w nor zbieracie myślę że są tu grzybiarze i koneserzy tego produktu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
tylko borowik szlachetny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
mir_rum napisał:
tylko borowik szlachetny.

nie oszukuj czytałam jeszcze o kurkach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
pieczarka też,w każdym sklepie spożywczym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Izzy napisał:
a ja bym chciała wiedzieć jakie grzyby w nor zbieracie myślę że są tu grzybiarze i koneserzy tego produktu
najpopularniejsza podejrzewam
jest wśród Polaków w Norge
grzybica paznokci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
Izzy napisał:
najpopularniejsza podejrzewam
jest wśród Polaków w Norge
grzybica paznokci

oj tam jak pójdziesz do apteki coś ci na to dadzą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
najbardziej popularne grzyby które można zbierać i są łatwo rozpoznawalne - znajdziecie w moim albumie : picasaweb.google.com/112492990714075823719/NorwayGRZYBY. W nowym sezonie postaram się zrobić bardziej szczegółowy album z dokładniejszymi zdjęciami i opisami ,dla osób mniej zaznajomionych z tematem bo chyba jest dość duże zainteresowanie, postaram się przedstawić w nim również grzyby które zbierają norwegowie - rzadko zbierane w Polsce a równie smaczne jak te do których jestesmy przyzwyczajeni. Wchodząc do lasu należy się liczyć ze spotkaniem żmij - niejednokrotnie przeze mnie widywanych wiec radzę zakładać wysokie kalosze. Odradzam eksperymenty na własnej osobie - często spotykam się z opinią że jak grzyb jest gorzki to znaczy że trujący - całkowicie błędną ponieważ np. muchomor sromotnikowy jest słodki, podobnie jak można się zatruć borowikiem ceglastoporym - którego również udało mi się spotkać tutaj, a osoba mało zorientowana pomyli go z borowikiem szlachetnym (prawdziwkiem).Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Wkradł Ci się błąd w linku, bo nie odnajduje strony.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
128 Postów

(Serena)
Stały Bywalec
przepraszam, nie wiem dlaczego się nie otwiera ,teraz powinno być dobrze :
picasaweb.google.com/foto.serena/NorwayGRZYBY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok